Friday, January 30

Obamania

Barack Obama, USA's 44. præsident. Jeg er personligt stor tilhænger af ham. Måske er det forkert at sige, da jeg ikke helt ved hvad han står for politisk. Men i starten af valgkampen, da valgmulighederne var John McCain, Hilary Clinton og Barack Obama, havde jeg allerede lagt mine penge på at Obama skulle være USA's næste præsident. Igen ikke pga. hans politiske holdninger, men fordi jeg syntes det var vigtigt for et land der fylder så meget globalt, og selv har haft sit fair share af racisme, at have en 'farvet' som præsident. Et bevis på at "den Amerikanske Drøm" er mulig. Og nu da han er blevet indsat som præsident står han overfor de sværeste problemer, en ny indsat amerikans præsident nogen sinde har stået overfor. Både men en finanskrise, vi også har lært at kende her hjemme, og en krig at redde, er bare nogle af de få ting han er blevet sat til at løse. Det har fået rigitig mange til at tro han kan rede verdenen, og at han kan gøre alt godt igen. I slutningen af valgkampen blev han næsten idoliseret, og man var sikker på at han var vor tids frelser. Jeg er ikke i tvivl om at han er en der ville kunne få USA på rette spor igen, men måske skal man lige tage et skridt tilbage og se på det hele med nye øjne.
Skal man perspektivere (uh min dansk lære ville blive glad, hvis han hørte jeg perspektiverede) ville det være oplagt at kikke tilbage på 1920'ernes Tyskland. Dengang i Tyskland var der en mand der sagde at han kunne rette op på ting, og give rigtig mange et arbejde, hvilket der var stor efterspørgsel på. Folket faldt for ham og han blev valgt som præsident, og hvis i ikke allerede har regnet ud hvem jeg snakker om, er det Hitler. Ja, Adolf Hitler. Den berømte, er måske så meget sagt, men i hvertfald berygtede nazistiske leder, der henrettede flere milioner mennesker, specielt jøder. Han lovede arbejde til en masse mennesker og at han kunne skabe et bedre Tyskland. Han blev beundret. I manges øjne var han en sand helt, der skulle hjælpe deres moderland på rette kurs igen. Lyder det bekendt?
 Hermed siger jeg ikke af Barack Obama og Adolf Hitler har de samme ideologier, eller at Obama har planer om at dræbe flere milioner mennesker. Jeg siger bare at det måske ville være klogt lige at se tingne fra et lidt større perspektiv og lade vær med at hoppe på hovedet i en mulig tragedie.   

No comments:

Post a Comment